Degustacje weselne 2021

  1. Strona Główna
  2. Hotel
  3. Wydarzenia
25 czerwca 2021

W pierwszą niedzielę czerwca w Rezydencji Luxury Hotel miały miejsce degustacje weselne, czyli święto wszystkich par młodych zamierzających lub zastanawiających się nad organizacją wesela w królewskim stylu. 

Podczas spotkania narzeczeni oraz ich niezastąpieni doradcy mieli okazję poznać nasz zespół, który na bieżąco rozwiewał ich wszystkie wątpliwości i odpowiadał na nurtujące pytania. Wydarzenie odbyło się na sali balowej, na której część z par już za kilka czy kilkanaście tygodni spędzi pierwsze chwile jako mąż i żona.  

Rozpoczęliśmy od otworzenia szampana szablą, jak ma to miejsce na weselach, jeśli życzy sobie tego para młoda. Następnie swoim tańcem zachwyciła nas Julia Maślanka, która na co dzień pomaga  parom przygotować się do małżeńskiego debiutu na parkiecie. 

Głównym punktem programu, jak co roku, były degustacje. Tym razem goście mięli okazję spróbować zarówno słodkich jak i wytrawnych bufetów. 
Na Stylizowanym Bufecie Słodkim można było znaleźć klasyczne ciasta jak sernik, makowiec czy jabłecznik, ale również muffiny, bezy, ciasteczka maślane, owoce czy uwielbiane przez wszystkich słodkie deserki. 

Pod koniec wydarzenia odbył się pokazowy ślub symboliczny zorganizowany przez Karolinę Ostachowicz z Glamour Events, który mimo tego, że nie był prawdziwą ceremonią bardzo wzruszył naszych gości. 


Czego mogli spróbować nasi goście podczas degustacji?
 

Na Bufecie Primabaleriny Pavlovej nie mogło oczywiście zabraknąć legendarnej bezy, specjalności naszego Mistrza Cukiernictwa. Pozostałymi elementami bufetu, tradycyjnie były tarty owocowe, stylizowane słodkie deserki, crème brûlée,  babeczki z wykwintnym nadzieniem, makaroniki marcepanowe, rochery, ręcznie robione praliny i trufle, śliwki w czekoladzie oraz czekolada z orzechami i suszonymi owocami.

Bufet Słodki Cartiera obfitował w ręcznie robione praliny, trufle, śliwki w czekoladzie, makaroniki,  Cartier w ciastach, rzemieślnicze czekolady z orzechami i suszonymi owocami, biżuteryjne słodkie desery, babeczki z wykwintnym nadzieniem, bursztyny w crème brülée, · całość uzupełniły owoce z 4 stron świata.

Nad przygotowaniem słodkich propozycji czuwał jak zawsze Ryszard Brol - Mistrz Cukiernictwa, który również osobiście doradzał gościom przy wyborze tortu. Podczas degustacji mogliśmy również podziwiać słodkie dzieła sztuki, czyli artystyczne torty naszego Mistrza. 

Spektakularną atrakcją była również fontanna czekoladowa w asyście świeżych owoców i innych przekąsek fantastycznie komponujących się z aksamitną płynną czekoladą.


Nie mogło zabraknąć również wytrawnych bufetów przygotowanych pod okiem Szefa Kuchni: Krystiana Cieśli.  
 

Wśród fanów tradycyjnej polskiej kuchni największą popularnością cieszył się Bufet Wiejski na którym znaleźć można było swojskie wyroby: salceson, krupnioki, żymloki, kiełbasy suche, pasztetową, metkę, wędzony schab, baleron, śląski galert, sałatkę ziemniaczaną ze śledziem i jabłkiem, ogórki kiszone, pomidory z czerwoną cebulą, smalec czy wypiekany przez nas wiejski chleb.


Dla miłośników kuchni włoskiej przygotowaliśmy dwie propozycję
 

Pierwszą z nich był Bufet Portofino na którym znalazły się, ostrygi, carpaccio z wołowiny "Black Angus" z oliwkami iberyjskimi, tatar z tuńczyka, szynka parmeńska, włoskie wędliny, salami Francuskie, pieczona sardynka w tempurze, cykoria z gruszkami i kozim serem, szparagi z truflowym miodem, żurawiną i bekonem, prawdziwe włoskie i szwajcarskie sery. 

Drugą propozycją był stół Śródziemnomorski, przy którym nasi goście mogli spróbować: szynki parmeńskiej, grillowanych oberżyn z mozzarellą, kaparami i suszonymi pomidorami, papryczek pepperoni faszerowanych serem feta, krewetek, ryb wędzonych, kompozycji sałat, pomidorów z mozzarellą, sałatki z krewetkami i makaronem, całość uzupełniły dipy i dressingi i dodatki, takie jak pieczywo smakowe, gorące bułeczki, focaccia czy chrupiące grzanki.


W tym wyjątkowym dniu towarzyszyli nam nasi przyjaciele z branży
 

Weselne degustacje były również przestrzenią do spotkań narzeczonych z podwykonawcami. Wspólne chwile w kadrach zamknęli Jacek i Sylwia Trytko, Prime Photo & Flowmotion oraz Avocado Weddings. Pięknymi dekoracjami zachwyciła nas Angelika Ordon z Angello Studio Dekoracji natomiast za aranżacją naszego ogrodu zajęła się Lilia event. Za oprawę muzyczną odpowiedzialny był DJ Focus. Szczególnie cenne dla przyszłych panien młodych były rady Salonu Fryzjerskiego Cyrulik Śląski z Katowic i Sandry Witek Make Up. Gościliśmy również ekspertów od wielkiego wejscia, czyli Samochody Ślubne Luksus oraz “Zmotoryzowanych” inaczej czyli Złote studio foto na 4 kółkach i ich wózek ze znakomitymi orzeźwiającymi alkoholami Lillet. Przy doborze win doradzał Wojtek Najuch z Manufaktury Win.

Wszystkim przybyłym bardzo dziękujemy za obecność, już nie możemy doczekać się Waszych uroczystości! 

 

Wszystkich jeszcze niezdecydowanych, zapraszamy do kontaktu,
z przyjemnością rozwiejemy wszelkie wątpliwości. 

tel.: +800 912 777
email: Sprzedaz@RezydencjaHotel.pl

Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij